Lavašo laikymo sąlygos

Lavašas paruoštas valgyti. Galima atšaldyti arba užšaldyti. Lavašo užšaldymas vykdomas esant  -18°C - užšaldytas lavašas ilgai išliks kokybiškas. Šaldymas – vienas iš geriausių ir tinkamiausių būdų, leidžiančių pakankamai ilgą laiką išsaugoti produkto skonį, spalvą, kvapą, maistinę vertę. Jeigu laikyti temperatūroje  -18ºC vartojimo terminas pailgėja iki 6 mėn. nuo datos nurodytos etiketėje. Lėtas ir saugus atitirpinimas šaldytuve: supakuoti lavašai atitirpsta laikomi šaldytuve +6°C gali užtrukti iki 24 valandų. Greitesnis atitirpinimo būdas +25°C temperatūroje. Draudžiama atitirpinti mikrobangų krosnyje. Po atitirpinimo galiojimo terminas 6 dienos. Nurodytos sąlygos tinkamos nepažeidus vakuuminio įpakavimo. Atidarius vakuuminį įpakavimą suvartoti per 72 valandas.

  • Galiojimo terminas prie +25°C  - 6 dienos
  • Galiojimo terminas prie +3°C  - 28 dienos
  • Galiojimo terminas prie -18°C  - 6 mėnesiai
Rašyk
Skambink