Lavašas - tai ne tik armėniška duona. Tai universalus, lengvas ir greitas pagrindas šventiniams suktinukams, kasdieniams pietums ar saldiems desertams. Šioje receptų kolekcijoje rasite tiek klasikinius, tiek modernius suktinukus su jūros gėrybėmis, mėsa, daržovėmis ir net desertinius lavašo „štrudelius“.
Visi receptai paruošiami lengvai, daugelį galima pasigaminti iš anksto, o prieš patiekiant - tiesiog supjaustyti.
Žemiau rasite 8 įkvėpiančius receptus, kuriuos galite drąsiai naudoti namuose, šventėms ar renginiams.

Lavašas
Tepamas sūrelis
Krabų lazdelės (supjaustytos juostelėmis)
Virtas kiaušinis (juostelėmis)
Salotos
Krapai ar svogūnų laiškai
Lavašą plonai patepkite tepamu sūreliu.
Išilgai dėkite krabų lazdeles, kiaušinius, salotas ir žoleles.
Susukite į vyniotinį ir laikykite šaldytuve 1,5 val.
Prieš patiekiant supjaustykite riekelėmis.
Puoškite alyvuogėmis, špinatais ir pomidorais.

Lavašas
Majonezas
Kumpis (juostelėmis)
Pomidorai (kubeliais)
Paprika
Poras
Krapai ar petražolės
Lavašą perpjaukite į dvi dalis.
Vieną dalį patepkite majonezu, uždėkite antrą sluoksnį.
Ant viršaus dėkite kumpį, daržoves ir žoleles.
Susukite ir laikykite šaldytuve 1,5 val.
Supjaustykite riekelėmis ir patiekite.

Lavašas
Tepamas sūrelis
Virtos krevetės
Paprika
Salotos
Lavašą lengvai patepkite tepamu sūreliu.
Sudėkite krevetes, papriką ir salotas.
Susukite ir palikite šaldytuve per naktį.
Prieš patiekiant supjaustykite.
Dekoruokite virtu kiaušiniu ir pomidorais.

Lavašas
Minkštas sviestas
Sūdyta lašiša arba upėtakis
Švieži agurkai (juostelėmis)
Krapai
Lavašą lengvai patepkite sviestu.
Išdėliokite lašišą, agurkus ir krapus.
Susukite į ilgą vyniotinį ir palaikykite šaldytuve per naktį.
Supjaustykite gražiomis riekelėmis.
Puoškite granato sėklomis.

Lavašas
Sviestas
Obuoliai (griežinėliais)
Džiovinti abrikosai
Razinos
Slyvos
Medus
Cukrus
Cinamonas
1 kiaušinio trynys
Lavašą patepkite lydytu sviestu.
Sudėkite obuolius, džiovintus vaisius, paskaninkite cinamonu ir medumi.
Susukite, aptepkite kiaušinio tryniu.
Kepkite 15 min 180°C temperatūroje.
Patiekite su šokolado užpilu

Lavašas
Tepamas sūrelis
Rūkyta dešra
Salotos
Špinatai
(Pasirinktinai) juodoji ikra
Lavašą patepkite sūreliu.
Sudėkite dešrą, salotas, špinatus, ikrą.
Susukite ir laikykite šaldytuve 1,5 val.
Supjaustykite riekelėmis.

Ingredientai:
Lavašas
Sūris
Česnakas
1 kiaušinis
Aliejus kepimui
Gaminimas:
Sutarkuokite sūrį, įmaišykite česnaką ir kiaušinį.
Įvyniokite į lavašą.
Kepkite iki traškios plutelės.
Ingredientai:
Majonezas
Smulkinti kopūstai
Morkos
Rūkyta dešra
Žolelės
Gaminimas:
Išmaišykite įdarą.
Tepkite ant lavašo ir susukite.
Laikykite šaldytuve 1,5 val., supjaustykite.
Ingredientai:
Tepamas sūrelis
Kumpis
Paprika
Salotos
Alyvuogės
Gaminimas:
Tepkite lavašą sūreliu.
Dėkite kumpį, papriką, salotas.
Susukite ir laikykite šaldytuve

Kilikijos lavašo
„Basturma“
„Sudžuk“
„Chanakh“ sūrio
Šviežių žolelių:
tarragonas
kalendra
bazilikas
petražolės
Alyvuogių
Pomidorų
Viskas sudedama į vieną didelę užkandžių lėkštę.
Visi šie receptai geriausiai pavyks su mūsų šviežiu, minkštu lavašu:
30×30 cm lavašas – vyniotiniams
Apvalus 30 cm – užkepėlėms, suktinukams
15×15 cm – mini užkandžiams ir canapés
Apsipirkite: lavasas.lt
(Nemokamas OMNIVA pristatymas nuo 10 €)